x
experiències
Descobreix-les pel teu compte o en una experiència única reserves

les tines de la vall del flequer

6 KM

El Pont de Vilomara

Emplaçades en la seva gran majoria entre els pobles de Rocafort i el Pont de Vilomara, a les tines de la vall del Flequer hi descobrireu aquest valuós patrimoni rural. Les tines, situades al llarg de la riba del torrent de l'Escudelleta, estan disposades en grups on els pagesos de la zona hi abocaven el raïm per xafar-lo i un cop xafat dipositar-lo posteriorment en tines situades a un nivell inferior per a la seva fermentació. Aquestes estructures són úniques a Catalunya i us sorprendran per la seva arquitectura i estat de conservació.
les tines de la vall del flequer
senderismeSenderisme
visitesVisites guiades
les tines de la vall del flequer

anella verda de manresa

diferents itineraris

anellaverdamanresa.cat

Manresa

L'Anella Verda és el conjunt d'espais lliures al voltant de la ciutat que pels seus valors socials, ambientals, paisastgístics i productius agraris s'han de protegir, connectar i potenciar. Es concep com un espai lliure continu que envolta Manresa, idoni per acollir activitats de lleure, educatives, esportives i culturals d'acord amb les diferents característiques que li són pròpies; capaç de continuar essent un espai lliure i productiu, apte per generar riquesa; capaç de mantenir les funcions de connector biològic i natural amb els espais naturals externs; i capaç de conservar el patrimoni natural que conté. El projecte d'Anella Verda de Manresa neix amb la finalitat de preservar, potenciar i difondre, des d'una vessant participativa i activa, els valors patrimonials, paisatgístics, ambientals i socials del rodal de Manresa, entès com un espai més de la ciutat, que permeti posar en valor els espais lliures que envolten la nostra població i que ens permeti créixer i desenvolupar-nos de forma sostenible i equilibrada.
anella verda de manresa
senderismeSenderisme
anella verda de manresa

Experiències relacionades

parc de la sèquia

26 KM

parcdelasequia.cat

Balsareny-Manresa

La Sèquia és un canal medieval que va ser construït el segle XIV per portar l’aigua del riu Llobregat des de Balsareny fins a Manresa. Té un recorregut de 26 quilòmetres i va ser projectat per l’enginyer Guillem Catà. Considerat com una de les principals obres d’enginyeria hidràulica de l’època medieval, el canal tan sols té un desnivell de 10 metres al llarg del seu recorregut, un fet insòlit si es té en compte els mitjans rudimentaris de l’època en què va ser construït. Per a fer-ho possible es van haver de construir mines i una trentena d’aqüeductes que salven els desnivells del terreny per on passa el canal. Alguns d’aquests aqüeductes, com el de Conangle, el Vilar o el de Santa Maria, són considerats avui veritables monuments i, més, si es té en compte, l’òptim estat de conservació que mantenen a l’actualitat. Però el més rellevant de la Sèquia és que, sis segles després de la seva construcció, continua en ple funcionament i subministra l’aigua necessària per abastar la ciutat de Manresa i diversos pobles de la comarca del Bages.
parc de la sèquia
senderismeSenderisme
visitesVisites guiades
parc de la sèquia parc de la sèquia

el camí ignasià

23,5 KM

caminoignaciano.org

Montserrat-Manresa

Recrea la ruta que Ignasi de Loiola, sent cavaller, va recórrer l’any 1522 des de Loiola fins a Manresa. Aquest itinerari ofereix l’oportunitat de viure una experiència de peregrinació, seguint el procés espiritual que va fer Ignasi. El camí comença a la casa on va néixer a Azpeitia (Guipúscoa) i acaba a la Cova de Sant Ignasi a Manresa.
camí ignasià
senderismeSenderisme
camí ignasià
enoturisme culturalenoturisme culturalDescobreix la cultura que s'amaga en els pobles i indrets del Bages
enoturisme d'aventuraenoturisme d'aventuraViu l'enoturisme de la forma més divertida

camí de sant jaume (tram bages)

68 KM

camidesantjaume.cat/

L'Estany-Artés-Manresa-Montserrat

Malgrat que per diferents circumstàncies Catalunya no gaudeixi d'un únic itinerari com pot ser el Camí Francès, les numeroses esglésies i poblacions deidicades demostren el culte a Sant Jaume històric dels catalans. Al Bages, la ruta consolidada forma part de l'itinerari que va de Figueres a Montserrat, i està formada pels trams que connecten l'Estany, Artés, Manresa i Montserrat.
camí de sant jaume (tram bages)
senderismeSenderisme
camí de sant jaume (tram bages)

la ruta dels 3 monts

106 KM

els3monts.cat

El Montseny-St Llorenç del Munt-Montserrat

Els 3 monts és l’itinerari senderista que uneix els parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i Montserrat a través d’una ruta senyalitzada, dividida en 6 etapes. Al llarg de 106 Km. descobrirem en tranquil·la progressió les formes canviants de la natura: es mostrarà silenciosa i eterna al Montseny, abrupta i salvatge a Sant Llorenç i l’Obac, màgica i capriciosa vora els relleus montserratins. Els 3 monts posa al teu abast el camí per enllaçar un seguit d’experiències que faran de la teva caminada una aventura inoblidable.
la ruta dels 3 monts
senderismeSenderisme
visitesVisites guiades
gastronomiaGastronomia
la ruta dels 3 monts

el camí oliba

86 KM

camioliba.cat

Bages-Osona-Ripollès

Els Camins del Bisbe i Abat Oliba és una ruta d’art romànic que uneix la comarca del Bages, d’Osona i del Ripollès utilitzant com a fil conductor el Bisbe i Abat Oliba. De totes les tendències arquitectòniques i artístiques que han existit fins al dia d’avui, la més estesa és sense cap mena de dubte el romànic. Les comarques del Bages, d’Osona, i el Ripollès en són la mostra més fidedigne d’aquest bast patrimoni. Qualsevol dels pobles i ciutats que formen part de les nostres comarques té o ha tingut alguna església o edifici construït amb aquest estil. L’art romànic ens uneix i dóna sentit a aquest projecte. L’art romànic es presenta, doncs, com un element integrador de la Catalunya Central, i constitueix l’argument idoni per fomentar el reequilibri territorial i per donar a conèixer el paisatge, la gastronomia, la tradició i tota l’oferta turística complementària de la Catalunya interior.
el camí oliba
senderismeSenderisme
visitesVisites guiades
gastronomiaGastronomia
el camí oliba