x

El cicle de la vinya

Preu des de
25€/persona
"Cicle monogràfic per aprendre a cuidar la teva vinya!"

Descripció

Tens una vinya o estàs en disposició de tenir-ne? Coneix el Cicle de la vinya en 5 sessions monogràfiques a la DO Pla de Bages.

Aquest és el títol de la formació que l’Escola de Vitivinicultura de la Catalunya Central i la DO Pla de Bages ofereixen des d’ara i fins al proper mes de febrer de 2024 en 5 matins de dissabte.

El refrany “de cavar la vinya en sap qualsevol, però podar-la no en sap qui vol” explica molt bé que és necessari conèixer les arts de la viticultura per poder portar bé una vinya.

Fa temps que a la DO Pla de Bages van sorgint petits viticultors que, per tradició familiar o curiositat personal, tenen una afició amb el cultiu de la vinya que els porta a voler saber-ne més.

Des de la Denominació d’Origen fa temps que es manté el contacte amb alguns petits viticultors, sovint joves, que comparteixen entre amics les feines de la vinya. Si ja és coneguda la bona entesa entre els cellers del Bages, aquesta oferta formativa pretén transmetre el coneixement dels viticultors i enòlegs professionals a tots aquells que estan començant.

L’Escola de Vitivinicultura de la Catalunya Central (ESVICC), impulsada per l’Escola Vedruna d’Artés, compta amb una oferta formativa especialitzada en els àmbits de la vinya i elaboració de vins.

Davant d’aquesta oportunitat explícita l’ESVICC i la DO Pla de Bages han organitzat aquest cicle de monogràfics, que s’iniciarà ara a finals de maig per conèixer la poda en verd, i continuarà amb sessions adreçades a les malalties de la vinya, al control de maduració i a l’entrada de raïm, celler i fermentació. Es conclourà a inicis de febrer amb la poda d’hivern. Les sessions es duran a terme en cellers de la DO i els formadors seran els mateixos celleristes i enòlegs. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és crear un clima de coneixença amb els professionals i entre els mateixos afeccionats, i al mateix temps contribuir a la millora del coneixement vitivinícola a la Catalunya Central.

Horari: de 9 a 13 h.
Preu: 25€/sessió.
Si es participa a les 5 sessions el preu total és de 100€.

PLACES LIMITADES
* Es prioritzaran les persones que tinguin vinya a la DO Pla de Bages

INSCRIPCIONS

Disponibilitat

ORGANITZA DO Pla de Bages i ESVICC
+ Info i reserves
box image
Escola de vitivinicultura del Bages

Comparteix a: