x
"un viatge apassionant i evocador a la nostra història rural"

Descripció

Descobreix la historia d’una majestuosa masia pairal, exponent del cultiu de la vinya i la producció de vi, transcorrent per a diversos d’espais originals que et transportaran als segles XVIII i XIX.

La museïtzació de Les Casas de Matamargó aproxima al visitant a les vivències i anècdotes dels seus influents propietaris, la família Casas, i de la trentena de treballadors que vivien a la masia (criades, mossos, artesans, minyones, masovers, etc), i a partir dels relats de la seva gent, observin el patrimoni que se’n conserva i sentin la natura que l’envolta.

Amb més de 15 espais i exteriors on passejar, la visita guiada avança per la ferreria, el cobert de maquinària agrícola, la fusteria, la sala d’apicultura, la premsa de vi (una de les més grans de Catalunya), la masoveria, la capella, l’entrada de la casa pairal, l’einer, el rebost, l’embotellador d’aigua, la sala d’exposició i documentació, etc.

En finalitzar l’activitat, s’ofereix un tastet de productes de proximitat.

DURADA: 90 minuts aproximadament

VISITA EXCLUSIVA

Aquesta visita, a part de visitar els espais anteriorment comentats, es visiten les estances nobles de la masia; la sala del rellotge, el menjador principal i l'habitació de la pubilla. Tot acompanyat amb un tastet de productes locals i una copa de vi DO Pla de Bages.

DURADA: 120 minuts aproximadament

Restaurant Roquerols
A Salo, ben a prop de Matamargó, us animem a completar la proposta amb un àpat casolà absolutament tradicional.
Gran espai exterior amb animals ideal per la canalla.

· 1er a escollir entre 7 plats segons temporada
· 2on a escollir entre 7 plats segons temporada
· Postres casolanes
· Vi amb porró, aigua, gasosa i pa
· Cafés a part

Disponibilitat

Visites programades cada primer diumenge de mes, a les 11:30h. Cal fer reserva prèvia.

La visita en altres dates i la visita exclusiva estan disponibles per grups a partir de 10 persones i amb reserva prèvia, qualsevol dia de la setmana.

Visites disponibles en anglès. Cal sol·licitar-ho amb antelació.

La visita guiada transcorre pels espais originals de Les Casas de Matamargó, per tant, no es disposen d’accessos habilitats per a persones amb movilitat reduïda. Per oferir una bona alternativa, si s’informa amb antelació, es disposa d’unes rampes que s’instal·len en els punt més conflictius per tal de facilitar l’accés amb cadira de rodes en la majoria de sales i espais.
Dates programades
  • 04-08-2024 - 11:30
  • 01-09-2024 - 11:30
+ Info i reserves
Reserva on-line
box image box image box image box image box image box image

Aquesta activitat inclou

tast
Tast de vins
patrimoni
Patrimoni
Museu
Museu
Església/Monestir/Ermita
Església, Monestir o Ermita

Comparteix a:

Experiències relacionades